print
Schițăm viitorul de Ziua Mondială a Orașelor – World Smart City Forum 2018
24.10.2018 1836 Accesări  

Orașele de astăzi se confruntă cu numeroase provocări, dar, totodată, ele oferă o serie de oportunități, printre care se numără responsabilitatea socială a cetățenilor și îmbunătățirea condițiilor de trai în zonele urbane.

Urbanizarea este în continuă creștere, iar orașele din întreaga lume sunt capabile să găzduiască încă 2,4 miliarde de oameni în următorii 30 de ani. ,,Construirea orașelor durabile și rezistente’’ este genericul Zilei Mondiale a Orașelor din acest an, iar standardele ISO reprezintă niște instrumente deloc neglijabile pentru a realiza aceste obiective.

Standardul internațional ISO 37101 Dezvoltarea durabilă în comunități.  Sistem de management pentru dezvoltare durabilă. Cerințe cu ghid de utilizare face parte din seria de standarde dedicate orașelor, care le protejează și le face mai durabile și mai rezistente, contribuind astfel la realizarea scopului Zilei Mondiale a Orașelor din acest an și a obiectivului 11 al Organizației Națiunilor Unite ​​privind dezvoltarea durabilă (Orașe și comunități durabile) .

Viitorul orașelor este un subiect care ne afectează pe toți, deoarece începe de la transportul public, instalațiile publice, aprovizionarea cu apă și se finalizează cu sănătatea publică.

În materie de globalizare, ISO se alătură organizațiilor internaționale de standardizare în cadrul Forumului World Smart City din Santa Fe, Argentina, care va avea loc în data de 29 noiembrie 2018.

Forumul va reuni cele mai importante personalități internaționale din domeniu pentru a discuta provocările și soluțiile în dezvoltarea orașelor inteligente.

Pentru detalii și înregistrare, accesați www.worldsmartcity.org.

Copyright © 2020 Institutul de Standardizare din Moldova