În temeiul regulilor de standardizare RS 1:2018 „Elaborarea standardelor moldovenești” se anunță elaborarea anteproiectului SM 333:202X „Umpluturi de fructe, pomuşoare şi legume pentru produsele de panificaţie şi cofetărie. Specificații” de către comitetul tehnic de standardizare CT 50 „Produse de prelucrare a materiei prime vegetale”.

Standardul se referă la umpluturi termostabile, fabricate din fructe şi legume nepasate sau pasate, zaharuri şi apă, cu sau fără adaos de agenţi de gelificare, îngroşători, fibre alimentare, acizi alimentari şi mirodenii, ambalate în recipiente şi destinate pentru consum nemijlocit sau prelucrare industrială pentru fabricarea produselor de panificaţie şi de cofetărie. Standardul stabileşte clasificarea, cerinţele de calitate, regulile şi metodele de verificare a calităţii umpluturilor de fructe, pomuşoare şi legume.

În cazul în care anumite părți interesate doresc să contribuie la elaborarea proiectului, acestea pot solicita aderarea la comitetul tehnic de standardizare CT 50 „Produse de prelucrare a materiei prime vegetale”.

Cererile de aderare pot fi remise în adresa Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău, str. E. Coca, 28, tel. 022 905 324, e-mail: rodica.siloci@standard.md, indicând datele de contact ale reprezentantului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.