În temeiul regulilor de standardizare RS 1:2018 „Elaborarea standardelor moldovenești” se anunță elaborarea anteproiectului SM 334:202X „Sosuri de fructe-pomuşoare-legume. Specificații” de către comitetul tehnic de standardizare CT 50 „Produse de prelucrare a materiei prime vegetale”.

Standardul se referă la sosuri din fructe, legume și pomușoare, fabricate din piureuri de fructe, legume și pomușoare cu adaosul diferitor ingrediente şi condimente naturale, ambalate în recipiente, închise, sterilizate sau nesterilizate, destinate comerţului cu amănuntul. Standardul stabileşte clasificarea, cerinţele de calitate, regulile şi metodele de verificare a calităţii sosurilor de fructe-pomuşoare-legume.

În cazul în care anumite părți interesate doresc să contribuie la elaborarea proiectului, acestea pot solicita aderarea la comitetul tehnic de standardizare CT 50 „Produse de prelucrare a materiei prime vegetale”.

Cererile de aderare pot fi remise în adresa Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău, str. E. Coca, 28, tel. 022 905 324, e-mail: rodica.siloci@standard.md, indicând datele de contact ale reprezentantului.

11

Leave a Reply

Your email address will not be published.