În temeiul regulilor de standardizare RS 1:2018 „Elaborarea standardelor moldovenești” se anunță elaborarea anteproiectului SM 332:202X „Maioneze cu valoare calorică redusă, bogate în acizi graşi polinesaturaţi omega-3. Specificații” de către comitetul tehnic de standardizare CT 50 „Produse de prelucrare a materiei prime vegetale”.

Standardul se referă la maioneze cu conţinut scăzut de grăsime, bogate în acizi graşi omega-3, care reprezintă o emulsie fin dispersată de tipul „ulei în apă”, fabricat din uleiuri vegetale cu conţinut echilibrat de acizi graşi polinesaturaţi omega-3 şi omega-6 cu adaos de emulsifianţi, stabilizatori, adaosuri pentru gust şi condimente ambalate în ambalaje din materiale polimerice sau ambalaje de sticlă, închise ermetic, destinate realizării prin reţeaua de comerţ. Standardul stabileşte clasificarea, cerinţele de calitate, regulile şi metodele de verificare a calităţii maionezelor.

În cazul în care anumite părți interesate doresc să contribuie la elaborarea proiectului, acestea pot solicita aderarea la comitetul tehnic de standardizare CT 50 „Produse de prelucrare a materiei prime vegetale”.

Cererile de aderare pot fi remise în adresa Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău, str. E. Coca, 28, tel. 022 905 324, e-mail: rodica.siloci@standard.md, indicând datele de contact ale reprezentantului. 11

Leave a Reply

Your email address will not be published.