În temeiul regulilor de standardizare RS 1:2018 „Elaborarea standardelor moldovenești” se anunță elaborarea anteproiectului SM 206:202X „ Material de înmulțire viticol. Specificații tehnice”.

Prezentul standard se referă la materialul de înmulţire viticol destinat producerii materialului săditor viticol. Standardul stabilește cerințele tehnice de calitate, cerințele privind ambalarea și etichetarea, transportul și depozitarea, regulile privind verificarea calității, metodele de verificare a materialului de înmulțire viticol și prezintă lista bolilor, dăunătorilor şi insectelor-vectori transmiţătoare a bolilor cu caracter restrictiv pentru vița de vie în producerea şi comercializarea materialului de înmulţire viticol.

În cazul în care părțile interesate doresc să contribuie la elaborarea proiectului, acestea pot solicita aderarea la comitetul tehnic de standardizare CT 9 „Produse viticole și vinicole, alte produse alcoolice alimentare”.

Cererile de aderare pot fi remise în adresa Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău,
str. E. Coca, 28, tel. 022 905 324, e-mail:  ct9.secretariat@standard.md, ism.rodica.siloci@gmail.com, indicând datele de contact ale reprezentantului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *