Pandemia COVID-19 a provocat o schimbare substanțială a modului în care lucrăm. Pentru mulți, munca la distanță a devenit acum parte a vieții de zi cu zi. Organizațiile precum organismele de certificare și acreditare au răspuns cu ingeniozitate, pentru a furniza servicii de conformitate, trecând la distanță.

În august 2021, ISO și organizațiile internaționale de acreditare, cum ar fi Forumul Internațional de Acreditare (IAF) și Cooperarea Internațională pentru Acreditarea Laboratoarelor (ILAC) au realizat un sondaj de opinie, cu scopul de a afla punctele de vedere ale utilizatorilor, auditorilor, evaluatorilor și altor persoane din domeniu asupra tehnicilor de lucru la distanță. În total, au fost primite 4320 de răspunsuri.

În urma anchetei, s-au constatat următoarele: dacă nu se prevăd alte restricții de pandemie, 60% ar prefera o activitate mixtă (tehnici de lucru la distanță, cât și tehnici de lucru la fața locului), 19% – în totalitate la distanță și 21% – la fața locului.

Raportul complet oferă o gamă largă de opinii privind starea actuală a muncii la distanță și a perspectivelor sale viitoare. ILAC a publicat, de asemenea, un articol mai detaliat, care reflectă ancheta comună, fiind prezentat pe site-ul IAF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *