În temeiul regulilor de standardizare RS 1:2018 „Elaborarea standardelor moldovenești” se anunță elaborarea anteproiectului SM 184 „Produse alimentare de soia. Specificații”.

Standardul se referă la produsele alimentare de soia lichide, în formă de pastă şi praf, obţinute în baza extracţiei apoase a proteinei de soia şi utilizate în calitate de amelioratori proteici şi adaosuri alimentare la fabricarea produselor alimentare și stabilește clasificarea, cerinţele tehnice de calitate, regulile şi metodele de verificare a calităţii, precum şi condiţiile de ambalare, etichetare, livrare, transport şi păstrare a produselor în funcţie de tipul de ambalaj utilizat.

În cazul în care părțile interesate doresc să contribuie la elaborarea proiectului, acestea pot solicita aderarea la comitetul tehnic de standardizare CT 50 „Produse de prelucrare a materiei prime vegetale”.

Pe marginea acestui proiect de standard poate face propuneri de completare/îmbunătățire orice parte interesată. Proiectul standardului, precum și formularul pentru propuneri poate fi obţinut de la Institutul de Standardizare din Moldova.

Cererile de aderare pot fi remise în adresa Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău,
str. E. Coca, 28, tel. 022 905 324, e-mail:  ct50.secretariat@standard.md, rodica.siloci@standard.md indicând datele de contact ale reprezentantului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.