În temeiul regulilor de standardizare RS 1:2018 „Elaborarea standardelor moldovenești” se anunță elaborarea anteproiectului SM 122:2014/A5 „Vehicule rutiere. Plăci de înmatriculare pentru autovehicule și remorci”.

Standardul se referă la vehicule rutiere, plăci de înmatriculare pentru autovehicule și remorci. Prezentul standard stabileşte tipurile, forma, structura şi dimensiunile principale ale plăcilor de înmatriculare, modul de compunere a numerelor de înmatriculare pentru aplicare pe plăcile de înmatriculare, cerinţele tehnice de calitate şi metodele de verificare, cerinţele privind montarea acestora.

În cazul în care anumite părți interesate doresc să contribuie la elaborarea proiectului, acestea pot solicita aderarea la comitetul tehnic de standardizare CT 34 „Vehicule rutiere. Plăci de înmatriculare pentru autovehicule și remorci”.

Cererile de aderare pot fi remise în adresa Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău, str. E. Coca, 28, tel. 022 905 324, e-mail: ism.galina.danu@gmail.com indicând datele de contact ale reprezentantului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.