Cu scopul de a susține mediul de afaceri și de a îmbunătăţi capacitatea de funcţionare a companiilor, Centrul Business Suport în Standardizare Vă oferă informații cu privire la:

 

  • modul de achiziționare a standardelor:

Centrul Business Suport în Standardizare Vă oferă consultanță (cu prezență fizică la ISM sau la telefon) privind modul de identificare a standardelor relevante activității companiei Dvs.

Pentru mai multe detalii, cât și procurarea standardelor, accesați linkul e.shop sau contactați-ne la nr.: 022 90 53 07 sau 022 90 53 03.

 

  • verificarea statutului standardelor:

Serviciul dat Vă oferă posibilitatea de a Vă informa cu privire la statutul standardului (anulat, valabil).

Dacă doriți să verificați care sunt la moment standardele aplicabile și disponibile pentru domeniul în care activează compania Dvs., vizitați magazinul nostru on-line doar printr-un singur click pe e.shop sau apelați: 022 90 53 07 sau 022 90 53 03.

 

  • oferirea asistenței informaționale privind protejarea dreptului de autor:

Standardele sînt lucrări colective elaborate în cadrul comitetelor tehnice (CT) la inițiativa părților interesate și sub responsabilitatea organismului național de standardizare care le publică. Ele reflectă experiența și cunoștințele celor participanți la elaborare și încorporează contribuția intelectuală a fiecăruia. Prin urmare, standardele sunt creații – sub forma documentațiilor științifice – protejate prin drepturi de autor încă din faza de proiect.

Conform articolului 16, alineatul 2 al Legii nr. 20 din 04.03.2016 cu privire la standardizarea națională, dreptul de publicare (editare) și difuzare a standardelor moldovenești aparține organismului național de standardizare (ONS). Totodată, conform art. 5, alin. 2 în calitate de ONS este recunoscut Institutul de Standardizare din Moldova.

Orice reproducere integrală sau parțială, multiplicare și difuzare prin orice procedeu a standardelor sau a conținutului altor publicații ale ISM, precum și traducerea sau crearea unei opere derivate, cad sub incidența legislației care protejează dreptul de autor.

Pentru mai multe detalii la subiect, accesați:

Pentru un suport informațional mai amplu, Vă îndemnăm să ne contactați la nr.: 022 90 53 25.