Astăzi, 10 aprilie, marcăm Ziua Sportului Curat, un moment deosebit de important în calendarul internațional al sportului, dedicat luptei împotriva dopajului și promovării integrității și fair-play-ului în activitățile sportive.

Instituită în urma Declarației de la Montevideo din 2013 și susținută de 17 state, împreună cu Agenția Mondială Anti-Doping, Ziua Sportului Curat este celebrată la nivel global prin diverse acțiuni și manifestări tematice. Această zi, cunoscută și sub denumirea internațională de „Play True Day”, reprezintă o ocazie de a reaminti importanța practicării sportului într-un mod curat și de a lupta împotriva unui flagel care afectează nu doar lumea sportului, dar și societatea în ansamblu.

În cadrul luptei împotriva dopajului în sport, standardele privind prevenirea dopajului sunt foarte importante. Bunele practici de dezvoltare și de fabricație care vizează prevenirea prezenței substanțelor interzise în alimentele destinate sportivilor și în suplimentele alimentare pot fi achiziționate din magazinul online al Institutului de Standardizare din Moldova – https://shop.standard.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.