Conducătorul Institutului de Standardizare din Moldova (ISM), Andrian Bunduc, a semnat, pe 30.04.2024, un Memorandum de înțelegere pentru certificarea anti-mită a Consiliului Concurenței, implementarea standardului ISO 37001 urmând să înceapă luna curentă, cu sprijinul Programului USAID MISRA. În acest mod, ISM a semnat al doilea acord de colaborare cu o instituție de stat cu funcții de control din Republica Moldova.

În acest context, Andrian Bunduc, conducătorul Institutului de Standardizare din Moldova, a subliniat importanța standardului, evidențiind rolul său în consolidarea integrității instituționale și promovarea unui mediu de afaceri concurențial și corect.

La același subiect, președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu, a accentuat necesitatea implementării standardului pentru consolidarea credibilității Consiliului.

Implementarea acestui standard va ajuta la detectarea și combaterea corupției în cadrul structurilor statale, a punctat David Anderson, directorul programului USAID MISRA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.