La începutul lunii iunie, timp de patru zile, reprezentanții Institutului de Standardizare (ISM) din Moldova și ai Ministerului Economiei și Infrastructurii au participat, utilizând instrumentele IT, la training-ul regional „Bune practici în standardizare”, organizat de către ISO, la care au participat reprezentanții organismelor de standardizare și ai autorităților din țările Asiei Centrale și din Europa de Est: Albania, Bosnia și Herțegovina, Armenia, Belarus, Serbia, Azerbaidjan, Kazahstan, Ucraina, Muntenegru, Uzbekistan.Participanții au împărtășit experiența propriilor țări în domeniul standardizării cu alți membri ISO, provocările și soluțiile la nivel național.

Până la desfășurarea trainingului, reprezentanții țarilor participante au îndeplinit un chestionar care prezintă performanțele organismelor de standardizare naționale. Conform rezultatelor, ISM – organismul național de standardizare din Republica Moldova s-a plasat pe locul II din numărul țărilor participante la instruire.

Obiectivul acestei instruiri a fost schimbul de experiență și preluarea bunelor practici în standardizare, precum și partajarea acestora între participanți. Au fost abordate și alte subiecte, printre care: etapele elaborării standardelor, de la propunerea de proiect de temă nouă până la publicare, beneficiile aplicării standardelor și ale standardizării în general, aspecte privind publicarea standardelor, marketingul și comunicarea cu părțile interesate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.