Pandemia COVID-19 stă la baza celei mai mari campanii de vaccinare care a avut loc vreodată la nivel mondial, fiind pentru o parte din populația lumii, prima pandemie din viața acestora.

Până în prezent, aproximativ cinci sute de milioane de oameni au fost deja vaccinați împotriva COVID-19. Totodată au fost comandate producătorilor aproximativ zece miliarde de doze. Lipsa asigurării numărului necesar de vaccinuri este unul din factorii care pune accent pe starea financiară a țărilor. Lipsa resurselor financiare în unele țări poate genera o perioadă îndelungată de așteptare până la primirea dozelor de care au nevoie. Acest lucru poate deveni un factor care va contribui la discrepanțe majore în privința accesului la asistență medicală.

Pentru a asigura necesarul de doze de vaccin în întreaga lume, Coaliția pentru Inovații în Pregătirea pentru Epidemii (CEPI), Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), ca partener de livrare, au lansat inițiativa „COVAX”. Aceasta are scopul de a accelera producerea și accesul echitabil la testele, tratamentele și vaccinurile împotriva COVID-19 și este recunoscută drept „cea mai amplă operațiune de aprovizionare din istorie”. Asigurarea numărului suficient de vaccinuri înseamnă producerea numărului necesar de seringi, acestea fiind instrumentele de bază în asiguarea procesului de vaccinare.

În acest sens, Organizația Internațională de Standardizare colaborează cu organizațiile internaționale, inclusiv UNICEF și OMS, precum și cu autoritățile naționale de reglementare, producătorii, companiile farmaceutice, pacienții și lucrătorii din domeniul sănătății pentru a elabora recomandări privind fabricarea și utilizarea în siguranță a tuturor tipurilor de seringi, inclusiv a celor utilizate pentru vaccinurile COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *