Elaborând standarde, contribuim la creșterea nivelului de viață pe care îl avem. În acest mod inițiem procese active pentru a genera progres și dezvoltare.

În anul 2020, Comitetul European de Standardizare (CEN) a publicat standardul EN 15269-20:2020 Utilizare extinsă a rezultatelor încercării pentru rezistenţa la foc şi/sau etanşeitatea la fum a ansamblurilor de uşi, obloane şi ferestre care se deschid, incluzând elementele lor de feronerie. Partea 20: Etanşeitatea la fum a ușilor, obloanelor, perdelelor din țesătură operabilă și ferestrelor care se deschid.

Acesta face parte dintr-o serie de standarde, care au scopul de a acumula informații pentru un raport extins de aplicare, bazat pe evaluarea unuia sau mai multor teste de rezistență la foc și/sau de control al fumului. Standardul descrie metodologia privind extinderea aplicării rezultatelor testelor pentru o gamă largă de variații ale produsului și ar putea contribui la selectarea eșantioanelor de testare.

Standardul a fost elaborat în cadrul comitetului tehnic de standardizare CEN/TC 127 Siguranța la incendiu în clădiri, responsabil pentru dezvoltarea metodelor prin elaborarea standardelor privind rezistența materialelor de construcție în caz de incendiu, a componentelor și elementelor de construcție și clasificarea acestora în funcție de riscurile de incendiu ale aplicației. De asemenea, CEN/TC 127 elaborează standarde pentru evaluarea pericolului de incendiu și siguranței la incendiu în clădiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *