Anul 2020 a fost definitoriu în evoluția sistemului educațional. Necesitatea de adaptare la un mod de viață cu restricții și cu atenție sporită față de sănătate a făcut ca oamenii să stea închiși în casele lor. Astfel, sistemul de învățământ a avut nevoie de adaptare la noile condiții prin organizare a procesului educațional în regim online. Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a elaborat un nou standard care are scopul de a îmbunătăți calitatea studiilor la distanță.

ISO 29994 Servicii de educație și învățare. Cerințe pentru învățarea la distanță oferă îndrumări internaționale privind învățarea la distanță pentru a asigura calitate și transparență. Se recomandă spre utilizare împreună cu ISO 29993 Servicii de învățare în afara educației formale. Cerințe de serviciu, acoperind serviciile educaționale care nu sunt oferite de universități și școli tradiționale.

Noul standard are scopul de a valorifica la maximum oportunitățile pe care le putem avea datorită utilizării noilor tehnologii. Astfel acoperind, inclusiv, efectuarea studiilor pentru numeroasele persoane cu dificultăți în accesarea serviciilor tradiționale de învățare, din cauza mobilității reduse sau a cheltuielilor pe care le suportă în cadrul studiilor cu prezență în sălile de clasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *