Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a elaborat noi specificații disponibile public (PAS), care vin în ajutorul prestatorilor de servicii din domeniul turismului.

În această sferă activează unul din zece angajați. La nivel mondial efectele economice ale acestui domeniu constituie un procent semnificativ din PIB.

Ultimele cifre sugerează că pierderile pentru industria turismului de la începutul crizei pandemice sunt de ordinul a 1,2 trilioane USD și peste o sută de milioane de locuri de muncă. Revigorarea acestui sector este indispensabilă, dar trebuie să se desfășoare în contextul siguranței tuturor.

ISO/PAS 5643 Turism și servicii conexe. Cerințe și linii directoare pentru reducerea răspândirii COVID-19 în industria turismului se bazează pe orientările naționale și internaționale care există deja și acesta poate fi utilizat de orice țară.

ISO/PAS 5643 are un domeniu larg de aplicare și va ajuta toți furnizorii din sectorul turistic (cazare, muzee, transport, experiențe, activități și ghiduri) să asigure servicii sigure și să prevină răspândirea virusului. Este conceput pentru a ajuta prestatorii de servicii din domeniul turistic să pună în aplicare cele mai bune măsuri pentru siguranța tuturor.

ISO/PAS 5643 susține domeniul turistic și contribuie la identificarea și implementarea măsurilor care reduc răspândirea epidemiei, ținând cont de diferite protocoale din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *