Toate posibilitățile care au fost și continuă să fie create pentru confortul și pentru dezvoltarea individului sunt în continuu progres. Organizația Internațională de Standardizare atrage atenție sporită modului de odihnă pentru toți, contribuind la crearea accesului la zonele de recreere pentru persoanele care duc un mod de viață deosebit din cauza posibilităților fizice sau cognitive reduse.

Standardul ISO 21902 Turism și servicii conexe. Turism accesibil pentru toți. Cerințe și recomandări oferă cerințe și orientări pentru a facilita accesul spre atracțiile turistice pentru toți, indiferent de posibilitățile fizice sau vârstă.

Sfera turismului include: administrațiile naționale, agențiile de turism, municipalitatea și entitatea publică responsabilă de politica infrastructurii, dezvoltare și cadrul legislativ/de reglementare, astfel noul standard a fost elaborat pentru a oferi suport tuturor celor care au tangență cu domeniul dat.

Standardul, de asemenea, este destinat tuturor companiilor de turism și prestatorilor de servicii din acest  domeniu, cum ar fi: operatorii și agențiile de turism, furnizorii de transport, facilitățile de cazare, ospitalitatea și alimentația publică, dar și actorii de sprijin precum arhitecții, dezvoltatorii TIC și, desigur, turiștii înșiși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *