Pe măsură ce crește tendința de a efectua plățile prin utilizarea furnizorilor de servicii de plată terți (TPP), cum ar fi PayPal, se simte nevoia stringentă de a elabora un mecanism sigur de achitare. Deși TPP este o modalitate de plată convenabilă, utilizarea sporită a acesteia duce în mod inevitabil la creșterea riscurilor de securitate. Astfel, a fost elaborat un nou standard pentru sistemele de informații care furnizează servicii TPP, acesta are scopul de a facilita dezvoltarea sigură a tehnologiilor bancare.

Un furnizor de TPP este un serviciu care oferă antreprenorilor posibilitatea de a accepta plăți online fără a avea un cont comercial. În ceea ce privește securitatea acestora, faptul că există un intermediar crește riscul de fraudă în procesarea resurselor financiare.

Standardul ISO 23195 Obiectivele de securitate ale sistemelor informaționale ale serviciilor de plată ale terților oferă o listă convenită la nivel internațional de termeni și definiții, două modele structurale logice și o listă a obiectivelor de securitate. Pentru a asigura o relevanță maximă, modelele structurale logice, activele, amenințările și obiectivele de securitate din acest document se bazează pe practici din lumea reală.

Recunoscând că furnizorii de TPP depun continuu eforturi pentru a reduce riscurile de fraudă în procesul de plată, standardul acționează ca un complement solid la măsurile lor existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *