Pandemia COVID-19 a fost o provocare pentru mulți, aceasta a scos în evidență punctele slabe ale sistemelor și organizațiilor de pretutindeni. Cu toate acestea, s-au dovedit a fi și din cei pregătiți pentru a face față situațiilor de criză.

În acest sens, Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a elaborat o specificație tehnică: ISO/TS 22393 Securitate și reziliență. Reziliență comunitară. Linii directoare pentru planificarea recuperării și reînnoirii.

Specificația tehnică oferă îndrumări cu privire la modul de elaborare a planurilor de recuperare și a strategiilor de reînnoire după o urgență majoră, dezastru sau criză, cum ar fi pandemia COVID-19. Aceasta include modul de identificare a activităților tranzacționale pe termen scurt, necesare pentru a reflecta și a studia, a revizui elementele afectate de criză ale sistemului și a restabili operațiunile.

Potrivit experților, apariția unei crize face ca majoritatea organizațiilor să tindă spre a reveni la normal într-un timp limitat, dar astfel pot rata oportunități valoroase.

Recuperarea este doar începutul. Reînnoirea constituie modul în care se construiesc relații, se lichidează neajunsuri, vulnerabilități și se remediază inegalități. Sunt necesare operații de remodelare pentru a construi rezistență pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *