Sectorul energetic reprezintă una dintre ramurile de bază ale economiei naționale și aceasta impune atingerea unui înalt nivel de securitate energetică. Accesul la energie devine tot mai costisitor, iar modul de obținere, producere și utilizare a acesteia prezintă o provocare în domeniul schimbărilor climatice.

În contextul celor expuse, dar și al acordului trilateral de colaborare dintre Institutul de Standardizare din Moldova (ISM), Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) și Institutul de Energetică (IE), care are drept obiectiv derularea activităților de informare și educare privind eficiența energetică și standardizarea, în data de 12 octombrie 2021, a avut loc evenimentul online cu genericul ,,Importanța standardelor și rolul acestora în sectorul energetic și academic”.

În cadrul evenimentului au fost abordate următoarele subiecte:

  • Standardizarea și rolul acesteia pentru sectorul energetic și mediul academic. Ambiții, provocări;
  • Aplicarea practică a standardelor în sectorul energetic și mediul academic (lista de standarde în domenii, implicare în activitatea CT la nivel național, internațional);
  • Actualizarea standardelor (instrumente, periodicitate, navigare pe site, exemple de standarde inlocuite, valabile, anulate).

În cadrul evenimentului au fost prezenți 57 de reprezentanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *